Grafični prikaz bodočega zaprtega bazena v Novi Gorici. Foto: Mestna občina Nova Gorica
Grafični prikaz bodočega zaprtega bazena v Novi Gorici. Foto: Mestna občina Nova Gorica

Zimski in poletni bazen bosta po novem imela skupno recepcijo, je ob ogledu pojasnil vodja investiciji na mestni občini Zoran Ušaj: "Objekt je konstrukcijsko zaključen, zaprt je s fasado in streho. V notranjosti so narejene glavne strojne in elektro instalacije, vsi razvodi, klimati. Postavljena je celotna bazenska tehnika, filtri, črpalke in sistem za bazensko vodo. Položena je bazenska keramika in obbazenska ploščad."

Bazen bo za Novo Gorico velika predobitev, je prepričan župan Klemen Miklavič: "Naše mesto je eno redkih mest v državi in tudi širše, ki ima v neposredni bližini športni park, šolski kare in center mesta skupaj. To je neka dodatna prednost, ki omogoča drugačne življenjske sloge kot drugod."

Vaterpolisti so na zimski bazen čakali kar 25 let. Tajnik Vaterpolo kluba Gorica Matej Koder: "Omogočil nam bo nadaljnji razvoj vaterpola. To, kar do zdaj nismo mogli razvijati, bili smo brez zimskega bazena, trenirali smo v stari Gorici, kjer so nam odredili zelo malo prostora."

Tudi v Plavalnem klubu Nova Gorica se veselijo nove pridobitve. Predsednica Januša Stibilj: "Do zdaj smo se 20 let borili mlini na veter in iskali vse možne rešitve, kje plavati, da bomo kvalitetno nadaljevali svoje delo."

Novogoriška mestna občina je za investicijo pridobila 3 milijone evrov s strani Evropske unije, 740 tisoč evrov iz sredstev Eko sklada, sami so dodali 1.600.000 evrov.