Foto: Primorske novice
Foto: Primorske novice

Danes bo druga elektronska dražba, naprodaj pa bo, tako kot pred tednom dni, pet nepremičnin. Na prvi dražbi je bilo vplačanih več kot 600 varščin, najdražja hiša pa je bila prodana za neverjetnih 360 tisoč evrov oziroma po 9 tisoč evrov na kvadratni meter.

O nepremičnini na hrvaški obali sanja veliko Slovencev. Tistim, ki so upali, da bodo zaradi razmeroma ugodnih izhodiščnih cen morda celo prišli do svoje turistične hišice v Stari Gavzi na Cresu, je zdaj že povsem jasno, da se bo to težko zgodilo. Izjemna udeležba na spletni dražbi pred tednom dni in vztrajnost dražiteljev sta namreč pokazala, da so potencialni kupci pripravljeni odšteti zelo veliko denarja za uresničitev svojih sanj. Tako bo najverjetneje tudi danes.

Stečajni upravitelj Primorja je potrdil, da je zanimanje spet izjemno veliko in da so med interesenti tudi tokrat pretežno slovenski državljani. Naprodaj je pet enot, vse so v prvi vrsti ob morju, nobena pa ni samostojna. Izhodiščna cena dveh večjih hišic, ki merita dobrih 40 kvadratnih metrov, znaša skoraj 78 tisoč evrov, treh manjših hišic, površine 33 kvadratov, pa nekaj manj kot 64 tisoč evrov. Spletne dražbe počitniških hišic na Cresu bodo vsako sredo, zadnja bo predvidoma v drugi polovici januarja, kupnina pa se bo stekala v splošno stečajno maso.