Foto: Terme Čatež
Foto: Terme Čatež

Aquapark hotel Žusterna je bil že večkrat naprodaj. Razlog, da doslej še ni dobil novega lastnika, naj bi bila previsoka cena. Za koliko ga Terme Čatež prodajajo tokrat, ni znano, o ceni pa ne želi govoriti niti morebitni kupec Roberto Cavallaro, ki pravi, da pogajanja še potekajo: "Možnosti so dobre, upam, saj se še vedno pogajamo, in upam tudi, da se bomo dogovorili."

Hotelsko-bazenski kompleks stoji v neposredni bližini morja in ima velik potencial, tudi v povezavi z gostinskim lokalom, ki ga Cavallaro v Žusterni že ima. "To poskušamo odkupiti, da bi razširili ponudbo. Tam smo z gostilno prisotni skoraj že deset let. Z dodatno ponudbo bi pridobili še nove goste."

Hotel je razmeroma velik, njegova dodatna vrednost pa je vodni park z zunanjimi in notranjimi bazeni. "Sob je, če se ne motim, 140, tako da je v hotelu prostora za 300 do 320 ljudi."

Z zaprtjem obalne ceste za promet je postal hotel še bolj zanimiv za morebitne vlagatelje, saj se s tem na omenjenem območju odpirajo nove možnosti za razvoj turizma. Od tega bodo odvisni tudi nadaljnji načrti in morebitna obnova, še dodaja Cavallaro. "Če nam uspe izpeljati posel, bo sledila neka prenova ali vsaj lepotni popravki."

Hotel v Žusterni ne bi bil prva nepremičnina, ki bi jo skupina DZS prek Term Čatež v zadnjem obdobju prodala na Obali. Pred skoraj tremi leti je prodala Hotel Koper, lani Marino v Portorožu, letos pa prodaja še tamkajšnji teniški center.

Aquapark Žusterna naprodaj