Bazen je globok 2,2 metra, obstajajo pa tudi možnosti za dvig dna. Foto: Mestna občina Koper Foto:
Bazen je globok 2,2 metra, obstajajo pa tudi možnosti za dvig dna. Foto: Mestna občina Koper Foto:

Ob sladkovodnem olimpijskem bazenu, z globino dveh metrov in dvajset centimetrov, so tribune, ki sprejmejo 682 gledalcev, mediji imajo na voljo 34 sedišč. Bazen je zaenkrat zaživel ob mednarodnih in domačih tekmah vaterpolistov.

S koprske občine so nam sporočili, da trenutno odpravljajo pomanjkljivosti, ugotovljene po kakovostnem pregledu objekta. Direktor Vaterpolo kluba Primorska je pridobitve vesel, želi pa si, da bo bazen kmalu na voljo vsem predvidenim uporabnikom

"Samo še neke stvari male je treba popraviti in potem bodo tu tudi plavalci, rekreativci, bazen bo zaživel z namenom, za katerega je bil narejen."

Predvidoma do konca meseca bo s strani Zavoda za šport opravljen prevzem celotnega objekta, takrat bodo bazen lahko uporabljali vsi uporabniki, torej tudi rekreativci in domači plavalni klub. Slednji je po dogovoru tudi zadnja meseca deloval v Žusterni.

Pred prevzemom urniki in ceniki uporabe še niso usklajeni. Na pomisleke, da bazen zaradi enotne globine ni primeren za vadbo otrok na zavodu odgovarjajo, da je vse odvisno od tehnike učenja plavanja, obstajajo pa tudi možnosti za dvig dna bazena.

Simbolni napis na objektu, Olimpijski center Koper, je bil prvotno zasnovan kot blagovna znamka, za katero prevod v italijanščino ni potreben. Kot so zapisali na občini, nameravajo napis nadomestiti z nekoliko spremenjenim poimenovanjem in verjetno tudi znakom, v obeh uradnih jezikih.

Primož Čepar