Foto: BoBo
Foto: BoBo

V Zdravstvenem domu Koper so uvedli nov način naročanja na cepljenje, prek spletne strani. Tako bi se, pravi strokovna direktorica Ljubica Kolander Bizjak, na cepljenje prijavilo še več ljudi. "Prihodnji teden računamo, da bomo lahko res naročili več cepiva, tako da se bomo, če bo to potrebno, preselili v športno dvorano Bonifika."

V Zdravstvenem domu Ajdovščina pa kakšne reorganizacije ne načrtujejo. Razlog pojasnjuje direktor Egon Stopar: "Če dobimo cepivo, v naslednjem tednu zaključimo s cepljenjem tistih, ki so se prijavili. Morda nam bo zmanjkalo kandidatov, ki so se prijavili." Podjetja so pozvali, naj preverijo interes med zaposlenimi. Cepili jih bodo, ko bo to dovoljevala strategija. Kot rezervno lokacija za cepljenje imajo mladinski center.

V novogoriški občini že zdaj pri sprejemu oziroma usmerjanju naročenih pomaga civilna zaščita, cepijo pa izven prostorov zdravstvenega doma, v Medpodjetniškem izobraževalnem centru. Tam bodo do konca maja, pravi direktorica Petra Kokoravec: "Dogovarjamo se, ker mora ravnatelj organizirati izvedbo mature. V tem času se bomo morali verjetno preseliti."

Nobene potrebe po selitvi drugam pa ne vidijo v Postojni. Kot pravi direktorica Irena Vatovec, se je cepljenje v prostorih zdravstvenega doma izkazalo kot dobro. "Zdaj imamo prijavljenih 1600 ljudi. Če dobimo cepivo, jih lahko pocepimo v dveh dneh v cepilnem centru." V soboto so denimo s petimi cepilnimi ekipami cepili 900 ljudi. Pomoči civilne zaščite in vojske, pravi Vatovčeva, ne potrebujejo.

Tjaša Škamperle