Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak
Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

Festival pohodništva zajema več kot 20 vodenih pohodov, primernih za družine in tudi za zahtevnejše ljubitelje gora, po znanih in manj znanih poteh, pove David Štulc Zornik iz zavoda za turizem Dolina Soče: "Bolj znani pohodi so ti tradicionalni – na primer 27. pohod iz Breginja na Muzec, 11. pohod po Bevkovi poti, 6. pohod po poteh starovercev na Kanalskem, pa 9. pohod po tematski poti na svoji zemlji, vabljeni pa tudi 27. septembra na svetovni dan turizma v Tolminska korita, kjer imamo brezplačen vstop in tri brezplačne vodene oglede."

Namen festivala pohodništva je že od samega začetka privabiti obiskovalce tudi v jesenskem času, dodaja direktor zavoda Vilijam Kvalič. "Gostje prihajajo v dolino, tudi če je nekoliko slabše vreme, ki odžene kakšnega z morja, ampak tu to ni ovira. Tako da rezervacije kažejo, da bomo do 15. oktobra popolnjeni tako s slovenskimi kot tujimi gosti."

Festival pohodništva bodo sklenili z Jestivalom okusov in umetnosti 2. oktobra na kobariškem trgu, letošnja novost pa bodo jestivalski meniji zadnji teden septembra v nekaterim kobariških restavracijah.