Jožica Ličen, dolgoletna ravnateljica Škofijske Karitas Koper in častna občanka Ajdovščine. Foto: Radio Koper
Jožica Ličen, dolgoletna ravnateljica Škofijske Karitas Koper in častna občanka Ajdovščine. Foto: Radio Koper

Jožica je namreč ostala brez desne noge, bilo pa je tako hudo, da je že pomislila na konec, kajti sepsa je naredila svoje in še zdaj ni pri močeh, opisuje svojo težko preizkušnjo Jožica Ličen. A vedro poudarja: "Moj moto je bil vedno: Ne jokaj za tistim, kar si izgubil, temveč uživaj v tistem, kar ti je ostalo."

Za Jožico so več kot tri desetletja prostovoljstva v Karitas in tudi ob našem obisku se je dejavno oglašala na telefon: "Se zaposlim tudi s težavami drugih. Da ne mislim, da sem samo jaz tista, ki sem najbolj potrebna pomoči. In stvar gre naprej."

Številnim dobrim in vzpodbudnim mislim se pridružuje tudi slikar, grafik in oblikovalec Lucijan Bratuš, ki pri dobrodelnem projektu Umetniki za Karitas sodeluje že od vsega začetka: "Jožica nas s svojim žarom povezuje v skupnost, kjer se srečujejo dobrota, lepota in ljubezen."

Naj spomnimo, da je bila Jožica Ličen pred sedmimi leti tudi izbrana za osebnost Primorske meseca novembra, pomoč za nakup dvigala zanjo pa zbirajo pri Škofijski karitas Koper, Vipavska cesta 11, Ajdovščina.

Akcijo zbiranja denarja za nakup dvigala vodi sodelavka Karitas, Tatjana Rupnik: "Odziv je dober in verjamem, da bomo v kratkem času zbrali 19.800 evrov, kolikor so pač predvideni stroški za izdelavo jaška in nakup dvigala, tako da bo Jožica kmalu imela tudi dvigalo narejeno." Dvigalo bo last Škofijske karitas Koper in bo, na željo Jožice, ko ga ne bo več potrebovala, dano v uporabo komu drugemu.

V Škofijski karitas Koper se v upanju, da bodo ljudje tudi tokrat pokazali razumevanje in čut za pomoč sočloveku v stiski, za vsak darovani evro za Jožico Ličen iz srca zahvaljujejo.