Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

S tem je odločila o vseh sedmih vloženih zahtevkih za revizijo pri oddaji tega javnega naročila. Dostopne poti do gradbišča bi morale biti končane do danes, a niso.

Vsa podjetja, ki jim 2TDK ni priznal usposobljenosti, imajo možnost pritožbe. Projektno podjetje bo zato počakalo na pravnomočnost, nato pa izbrane gostince povabilo, da oddajo finančno ponudbo. To se bo predvidoma zgodilo 1. februarja 2021.

2TDK naj bi v ponedeljek odločil, kaj s podjetjem Metrostav, ki ni predložilo ustrezne reference. Kaj se dogaja z dostopnimi potmi, do danes bi jih namreč Kolektor moral z Euroasfaltom končati, a se to ni zgodilo. Kolektor želi dodaten denar, aneks v višini 3 milijone evrov, ki pa ga investitor ni potrdil. Je pa uprava naročila pregled opravljenih del in z georadarjem ugotovila nekaj nepravilnosti in neustrezne preplastitve dostopnih poti. Ali bodo izkopani material iz predorov res odlagali v kamnolom v Črnotičah, še ni gotovo, saj naj bi bila ponudba Salonita Anhovo za 2TDK nesprejemljiva. O možni uporabi materiala pri gradnji obvoznice v občini Hrpelje-Kozina pa so se prav včeraj pogovarjali z županjo.

2TDK torej leto 2020 končuje s kar nekaj odprtimi vprašanji. Eno od njih je tudi, ali bo podjetje prevzelo postopke za dvotirnost, za kar bo potrebno spremeniti zakonodajo.

Tjaša Škamperle