Foto: Kobilarna Lipica
Foto: Kobilarna Lipica

Želja vodstva Kobilarne Lipica je bila, da se s prenovo hotela Maestoso začne pisati nova zgodba lipiškega turizma, je povedal direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset, ki izpostavlja, da je bil obisk v zgolj dveh mesecih od odprtja hotela nad pričakovanji: "Lahko rečem, da je hotel Maestoso ne samo izpolnil naša pričakovanja glede obiska, ampak jih je tudi presegel. Tudi mi smo zadovoljni, ko vidimo, da jim hotel predstavlja izhodišče za izlete."

Hotel Maestoso je zapolnil potrebe obiskovalcev Krasa, ki so želeli uživati v čudoviti naravi in počasi spoznavati znamenitosti kraške krajine. Med obiskovalci kobilarne in med gosti hotela so bili na prvem mestu Slovenci, med tujimi pa so prevladovali Italijani in Nemci. Oset upa, da bodo ponudbo lahko še v kratkem nadgradili: "Tudi s centrom dobrega počutja, ki je neločljivo povezan. To je bila tudi naša obljuba, kako naj bi Lipico razvijali. Pomembno je, ker se izven sezone odpirajo nove možnosti, pomembno pa je tudi zaradi lokalnega prebivalstva, ki ima dodatne možnosti za obisk Lipice."

Foto: Kobilarna Lipica
Foto: Kobilarna Lipica

Kraševcem je v prvi vrsti namenjena tudi ena izmed najpomembnejših prireditev Kobilarne Lipica, je povedala Tina Čič: "Dan Kobilarne Lipica pomeni vrhunec sezone, ko kobilarna pokaže vse, kar je vrednega in edinstvenega. Prav zato je tudi cena posebno ugodna."

Med številnimi dogodki bosta tudi odprtje mednarodne razstave Človek in konj, avtorja sta oblikovalec Oskar Kogoj in italijanski slikar Sergio Pausig ter predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva na hipodromu.