Foto: Zajem zaslona/www.gov.si
Foto: Zajem zaslona/www.gov.si

Prenova Bohinjske proge, Logistična cona Vrtojba-Vogrsko in posoška Eko regija so med drugim usklajeni projekti na širšem Goriškem. Strateška je tudi četrta razvojna os, dodaja idrijski župan Tomaž Vencelj: "Mi hočemo zgledno državno cesto, ki nas bo peljala do centra v Ljubljano in da bomo povezani po Soški dolini proti Gorici."

Na Ajdovskem jih pesti pomanjkanje zdravstvenega osebja. Direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar: "Jaz se zdaj ukvarjam s pridobivanjem zdravnika iz Srbije. To je znanstvena fantastika, spraviti vse papirje skupaj."

"Res je, tukaj so postopki predolgi. Delamo na tem, da jih v najkrajšem možnem času naredimo sprejemljive, to je med tri do šest mesecev," odgovarja minister za zdravje Janez Poklukar.

Goran Miškulin iz podjetja Spintec pa o nadaljnjem razvoju igralništva: "Ali je želja, da se igralništvo na Goriškem razvija, ali je želja, da se ga drži v okvirih, kot je sedaj?" Igralništvo se pospešeno seli na splet, poudarja minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek: "Ne moremo pričakovati, da bo zdaj država s spremembo zakonodaje pokrivala obstoječi način dela."

Minister za obrambo Matej Tonin pa je po obisku Univerze v Novi Gorici razkril, kjer bo študentski kampus: "In ministrstvo za obrambo bo pomagalo pri izgradnji študentskega kampusa v Ajdovščini."

Predsednik vlade Janez Janša o tem, da so obiski po regijah debirokratizacija: "V pripravah na ta obisk se je odkrilo in rešilo nekaj sto konkretnih zadev."

Na Goriškem z optimizmom pričakujejo tudi uresničitev dogovorjenega.