
Goče so v popotniško-gastronomski seriji prikazali kot najstarejšo vinsko vas v Sloveniji. Ustavili so se tudi v štiristoletni obokani vinski kleti Miha Povha in preizkušali njegova vina. 34-letnika smo vprašali, nad čim so obiskovalci najbolj navdušeni – nad slikovitostjo vasi, vaškimi hrami, ki imajo nad portali vklesane letnice iz 17. in 18. stoletja, ali nad njegovo vinsko ponudbo? "Mislim, da gre eno z drugim. Običajno se srečamo na naši terasi zunaj vasi, ko gremo v središče v vasi jih očara arhitektura, ta kamen. Najbolj jih fascinira naša velbana klet, ki je stara več kot 500 let. Ta datum je predvsem Američanom nedoumljiv, saj pri njih v tistem času še ni bila zgrajena nobena stavba," odgovori.
Nad vsem naštetim se je navdušila tudi ekipa Netflixa, ki pripravlja serijo Restaurants on the Edge – Restavracije na robu. Miha predvideva, da so vasico odkrili na spletu in tam dobili tudi njegov kontakt. "Goče so v oddaji na sredini same epizode. Začelo se je s predstavitvijo vasi, da gre za najstarejšo vinsko vas v Sloveniji. Kar tudi je! Na koncu gremo v našo velbano klet, kjer z Nikom, voditeljem, poskušava oranžna vina. Skupaj sva vina preizkušala šele, ko je on vstopil v klet. Vse reakcije, vse je bilo spontano," opiše Povh.

Netflix ima skoraj 240 milijonov naročnikov, Miho vprašamo, kakšen je bil odziv po predvajanju epizode? "Takoj po predvajanju, še tisti večer sem dobil približno 50 e-sporočil. Po večini iz Združenih držav, kajti oddaja je bila predvajana najprej tam. Tako da, ja, odziv je bil izjemen."
Vasica Goče je prvič omenjena v 14. stoletju. Z vseh strani je zaprta s kamnitimi hišami, nekatere strehe so še pokrite s skrlami, ozke ulice oziroma gase niso širše od metra, z njenega roba pa se odpira pogled na Vipavsko dolino. V času njenega največjega razcveta je imel vsak gospodar dve, tri ali celo več kleti. Kar pomeni, da je vas imela več vinskih hramov kot hiš.