Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Da je usoda Kanina odvisna od posebnega zakona o investiciji na Kaninu, že ves čas poudarjajo na občini Bovec. Osnutek zakona je bil pripravljen že pred poletjem, sledilo je usklajevanje z drugimi ministrstvi. Kot so konec avgusta pojasnili na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, kjer so osnutek zakona pripravili, gre za obsežno investicijo, zato sredstva zanjo ni mogoče zagotoviti le v okviru njihovega proračuna. Takrat so pojasnili, da z drugimi ministrstvi še iščejo možne rešitve.

Med vikendom se je razširila vest, da posebnega zakona o Kaninu ne bo. Bovški župan Valter Mlekuž je bil nad informacijami šokiran. "Vsi naši dogovori še naprej potekajo v smeri uskladitve zakona. V tem tednu pa pričakujemo tudi konkretne zaključke. Vsi vemo, da je smučišče Kanin vitalnega pomena za turistični produkt v celotni regiji in tudi v Sloveniji. Še posebej pa je pomembno, ker je to edino visokogorsko smučišče v Sloveniji, ki je tudi čezmejno povezano. Če dolgoročno gledamo, je smučišče Kanin eno redkih, v katerega se res splača investirati. Če pade zakon, pade smučišče Kanin. In če se zgodi to, bo Slovenija tudi mednarodno prepoznavna kot nezanesljiv partner," je še dejal župan Mlekuž.

Odgovor ministrstva na vprašanje, ali so pogovori padli v vodo in ali posebnega zakona o investiciji na Kaninu res ne bo, danes še čakamo.