Bodo razpis za novega direktorja koprskega gledališča ponovili? Foto: Radio Koper/Andrej Šavko
Bodo razpis za novega direktorja koprskega gledališča ponovili? Foto: Radio Koper/Andrej Šavko

Na razpis za vodenje koprskega gledališča so se prijavili Katja Pegan, Anja Bajda, Maja Gal Štromar in Miha Golob. Njihove vloge pregleduje svet zavoda, postopek je v teku, podrobnosti ne razkrivajo.

Po naših informacijah sta dve vlogi nepopolni, dva prijavitelja pa so zaprosili za dopolnitev oz. za dokazila o zahtevanih pogojih. Kje se zapleta? V razpisu je zahtevano znanje italijanskega jezika, ni pa navedeno, katere stopnje in s kakšnimi dokazili se ga dokazuje. Bi to lahko vplivalo na kandidaturo sedanje direktorice za peti mandat? Katja Pegan je prepričana, da ne, saj je že pred dvajsetimi leti in nato na vsakokratnemu razpisu dokazovala, da se je italijanščine učila v osnovni šoli. Medtem ko imajo drugi občinski javni zavodi v slovenski Istri podrobno določeno, kako se znanje italijanščine dokazuje, je odlok o ustanovitvi gledališča Koper splošen, aktivnega znanja italijanščine sploh ne zahteva. Drugo prijaviteljico, Anjo Bajda, pa je svet zavoda zaprosili za dokazilo o delovnih izkušnjah.

Svet zavoda bo presodil, ali kandidatki pogoje izpolnjujeta. Če jih ne, bo razpis ponovljen. Mnenje ni zavezujoče, zadnjo besedo bo imel župan.