Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Iz občine je do svetnikov prišel predlog javnega zavoda, da kupi točno določen prostor, čeprav sta dva odbora k temu podala negativno mnenje. Za prostor v Zelenem parku dve bi Javni zavod Obalne lekarne odštel skoraj 350 tisoč evrov. To je preveč, sta menila odbora za finance in družbene dejavnosti. Poleg cene se je svetnikom zdel sporen sam postopek izbora nepremičnine, je na seji povedal Alan Medveš, Levica. Po njegovih informacijah je direktorici Obalnih lekarn Katji Gombač Aver nekdo naročil, naj gre v nakup točno določenega prostora, ki je v tretji gradbeni fazi. "Videli smo nepravilnosti, ne na strani lekarn, ampak občinske uprave. Župana sem opozoril, da tukaj nekaj ne bo v redu," je povedal Medveš.

Politične volje za potrditev ni bilo niti v Gibanju svoboda, ki je del županove koalicije. Aleš Bržan je zato na seji svetnikom dejal, da sklepa, ki ga je sprva sam predlagal, ne podpira, Medveš je predlagal drugačnega: "Za ubranitev interesov javnega zavoda smo dosegli soglasje, da se območje, kjer naj lekarne iščejo prostor za novo lekarno, najde na območju okoli Zelenega parka in naj pri temu sodeluje z občino."

Interes za širitev lekarniške mreže je sicer na občino naslovila tudi koncesionarka, a bo občina naprej dovolila javnemu zavodu, da odpre novo enoto.