Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slovenski reprezentanti pod vodstvom Aleksandra Sekulića in domačini, ki jih vodi Tržačan Gianmarco Pozzecco so že ves teden na treningih v Trstu, okrog obeh ekip vlada prava evforija, ki je doživela vrhunec ob včerajšnjem razkritju, da bo jutri nastopil prvi zvezdnik Luka Dončić.

Dogodek s soorganizatorji pripravljajo v tržaškem klubu Jadran, skozi ves teden se vrstijo številne spremljevalne dejavnosti. Na osrednjem Velikem trgu so postavili košarkarsko igrišče, kdo vse tam igra te dni? Menadžer Jadrana Boris Vitez: "Vse tržaška in slovenska društva od minibasketa dalje. Tu so tudi razni treningi, medsebojna srečanja. Eno tekmo igrajo veterani in člani Jadrana. V nedeljo bo celodnevni turnir 3 na 3, vpisalo se je 16 ekip. En vrhunski teden, zunaj na prestižni lokaciji blizu morja, krasen spot za šport in za košarko nasploh." Danes je na sporedu spektakularno tekmovanje v zabijanju z osmimi tekmovalci iz različnih evropskih držav. Ob igrišču so pripravili razstavo nekaterih izmed najbolj ikoničnih športnih copat.

V gledališču Miela so včeraj predvajali film 2017 - "Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak" režiserja Gorana Vojnovića. Tržaška dvorana Allianz Dome je sicer razprodana, jutri bo na tribunah ogromno navijačev naše reprezentance, obisk je napovedal tudi politični vrh.