Že 14 let je vstop na sejem brezplačen in tudi letos bo tako. Foto: MMC RTV SLO/mmc
Že 14 let je vstop na sejem brezplačen in tudi letos bo tako. Foto: MMC RTV SLO/mmc

Prireditev bo letos v šotoru na parkirišču pred stadionom Bonifika, osrednja tema pa bodo mediteranska zelišča.

Na več kot 100 stojnicah se bo predstavilo okoli 90 razstavljavcev, ki bodo predstavljali in prodajali svoje domače proizvode, kot so siri, suhomesnati izdelki, vina, olja, čebelarski izdelki in podobno. Sejemsko dogajanje bodo še popestril spremljevalni program s strokovnimi predstavitvami, in delavnicami, tudi letos bodo v sklopu sejma na ogled kmetijska mehanizacija in nekatere domače živali.

Kot je povedal , se bo tudi letos podeželje Istre in Slovenije z vsemi svojimi darovi in pridelki preselilo v mesto. "S tem obiskovalci vidijo ali nakupijo izdelek, ki ga, recimo, sicer ne morejo kupiti v trgovini ali na lokalni tržnici."

V sklopu prireditve bo Obalno čebelarsko društvo Koper v soboto ob 12. uri oznanilo in nagradilo najboljše letošnje pridelovalce medu, v sklopu osrednje teme letošnjega sejma pa bodo organizirane tudi različne delavnice, na katerih se bodo obiskovalci lahko seznanili z izdelavo herbarija, zeliščnimi solmi, hidrolati in mazili iz zelišč. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše obiskovalce, ki bodo lahko opazovali in spoznali navade domačih živali in se udeležili delavnic za otroke na temo mediteranski zelišč.

Vstop na sejem, ki bo oba dneva odprt med 10. in 19. uro, bo brezplačen.