Foto: BoBo
Foto: BoBo

Letos turistične nastanitve v srednji Soški dolini nudi 25 ponudnikov, ki imajo skupno registriranih 271 ležišč ali 30 več v primerjavi z lanskim letom, poudarjajo v Turistično-informacijskem centru Kanal. Nika Testen: "Kljub dodatnim nastanitvam pa ne zadostimo povpraševanju, predvsem v mesecu juliju in avgustu. Trenutno težko najdemo prosto ležišče v Kanalu in okolici."

Z avtodomom so na dvotedenskem potovanju po Sloveniji, nam zaupa Denis iz Kölna v Nemčiji: "Vsa Slovenija je za nas narodni park. Zelo lepo je in čisto, Soča pa tu ni tako hladna kot v Trenti."

V kanalskem kampu Korada so z obiskom zelo zadovoljni. Nemškim gostom sledijo Avstrijci in Nizozemci, dodaja Larisa Pirih: "Do zdaj beležimo tam nekje 30 odstotkov večjo zasedenost v primerjavi z lansko sezono."

Po dveh letih premora zaradi epidemioloških razmer se v Kanal vračajo tradicionalni skoki s 17-metrskega kamnitega mostu. Branko Dolenc iz kanalskega Turističnega društva: "Tako, kot je letos Soča topla, ne pomnimo. Vode pod mostom je dovolj, ker je globina običajno 12 do 15 metrov. Ta kanjon ali soteska nudi odlične možnosti za gledalce, da vidijo skoke od blizu."

Sicer pa obiskovalci največ povprašujejo po kolesarjenju in pohodništvu, dodajajo še v Turistično-informacijskem centru Kanal.