Foto: Radio Koper/Jasna Preskar
Foto: Radio Koper/Jasna Preskar

Hotel Delfin je dobro zaseden vse leto, poleti še posebej. Številke, ki jih dosega, ga v lokalnem okolju uvrščajo v sam vrh med ponudniki turističnih namestitev, pojasnjuje novi direktor Miloš Milivojevič: "Letno beležimo okoli 120.000 nočitev, s čimer smo daleč največji ponudnik v okolici. To pomeni približno 400 gostov vsak dan."

Sobe so tudi to poletje polne, optimistični so tudi obeti: "Trenutno smo zelo zadovoljni z rezervacijami. Z njimi smo zelo lepo pokriti nekje do decembra. Nadejamo se, da bo tako tudi v nadaljevanju, kar je v skladu z običajem. Ocenjujemo, da bo letošnje leto dobro."

Na krilih dobrega obiska in poslovanja so v hotelu že pred časom začeli načrtovati širitev oziroma gradnjo novega hotela. S tem namenom so na javni dražbi od občine nedavno kupili zemljišče v neposredni bližini. Manjši del morajo še odkupiti. "Razvoj je začrtan. To je seveda dolgoletna investicija, ne bo se zgodila čez noč. Planirano je, da v nekaj letih pridemo do prvih zaključnih faz."

Izvedba načrta je seveda odvisna tudi od občinskega prostorskega načrta, ki pa ga morajo v Izoli še sprejeti, dodaja Milivojevič. "Upamo, da nas bo občina podprla pri razvoju in v tem videla priložnost za lokalno skupnost."

Lastnik hotela je Zveza društev upokojencev Slovenije. Delfin je pod njenim okriljem letos praznoval 40 let.