Ajdovščina Foto: Radio Koper
Ajdovščina Foto: Radio Koper

Občina Ajdovščina je objavila javni poziv za počitniško delo. Dijakom in študentom bo tako na občini kot v različnih javnih zavodih omogočila delo med počitnicami, z namenom, da bi ti aktivno preživeli počitnice in spoznavali dela na različnih področjih javnega sektorja. Na voljo je 41 delovnih mest, prijave zbirajo do 31. maja.

Ajdovska občina že drugo leto razpisuje delovna mesta za dijake in študente v času poletnih počitnic. Kakšen je bil lani odziv mladih, svetovalka župana : "Lani se je na razpis prijavilo 174 kandidatov, od tega je dobilo delo 34 kandidatov, zapolnili smo vsa mesta. letos pričakujemo še večji odziv, imamo pa tudi več del, kar 41."

Mlado delovno silo iščejo skoraj vsi javni zavodi - letos so se pridružile še vse osnovne šole, Komunalno stanovanjska družba in Zavod za šport. Razpisujejo pa različna dela: v administraciji, vzdrževanju, za pomoč v zdravstvenem domu in lekarni, za organizacijo izobraževanj in delavnic ter varstvo otrok.

Mlade sodelavce iščejo tudi v Lavričevi knjižnici, kjer so že lani omogočili dve poletni zaposlitvi. Direktor Artur Lipovž vidi tri pozitivne vidike tovrstnega dela: "Ker pomladimo ljudi, ki delajo v knjižnici, ker se mladi lažje približajo mladim in starejšim, ker imajo drugačno energijo. In ker je dobro, da institucija uvaja tudi mlade, da jih priučuje."

Kdo se lahko prijavi na javni poziv za počitniško delo? Andreja Vidmar Sukanović: "Pogoji so, da ima dijak oziroma študent stalno prebivališče v občini Ajdovščina, da ima najmanj petnajst let, potem pa so še navedeni pogoji posameznega zavoda."

Prijave zbirajo do 31.maja, prednost pri izbiri pa bodo imeli kandidati, ki na prejšnjem pozivu niso bili izbrani. Vsak posameznik pa bo lahko opravil največ 120 ur.

Prispevek Karin Zorn: