Sedež občine Šempeter-Vrtojba. Foto: Radio Koper
Sedež občine Šempeter-Vrtojba. Foto: Radio Koper

V kategoriji `nagrade za mlade´, ki jo podeljujejo za spodbudo mladim ob začetku ustvarjanja, bodo podelili dve nagradi. Za dosežke na glasbenem področju jo bo prejela Rebeka Pregelj, za uspehe na športnem pa Nik Šuler.

Župan Milan Turk je povedal, da so na občini kljub korona obdobju opravili vse tekoče naloge, bodo pa nekatere investicije morali preložiti na prihodnje mesece. V Šempetru in okolici so rekreativci in športniki zagotovo najbolj veseli, da se je ponovno odprl Športni center v Vrtojbi in da se je dopolnila druga športna ponudba.

Lani poleti smo dokončno odkupili Športni center od podjetja Intra Lighting in uredili v letošnjem letu vse priključke, tako da ima samostojne priključke in da lahko obratuje v kolikor lahko razmere dovoljujejo. Postavili smo nekaj novih orodji za vadbo na trim stezi in uredili igrišča za košarko trojk v Športnem parku v Šempetru.

Občani v Šempetru in Vrtojbi pa bodo kmalu dobili tudi novi kolesarski povezavi.
Skoraj končani sta dve kolesarski povezavi v gornji vrtojbi, na področju trajnostne pmobilnosti se lahko pohvalimo z novo točko za izposojo koles.

Kot rečeno bodo na slavnostni seji poleg dveh nagrad, s katerim v občini spodbujajo ustvarjalnost mladih podelili še dve priznanji. Ob 20. letnici delovanja ga bodo prejeli v ŠENTu - oziroma v tamkajšnjemu Dnevnemu centru za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Priznanje za dolgoletno nesebično pomoč pa bo dobil prostovljec Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Vojko Pirih iz Vrtojbe.