Foto: Miha Vencelj/CZ občine Tolmin
Foto: Miha Vencelj/CZ občine Tolmin

Danes pričakujejo kadrovsko pomoč od drugod, nam je povedala direktorica Ines Krajnik. Zaenkrat ni potrebe, da bi okužene selili iz enote na Petrovem Brdu, saj bolezen ne poteka v hujši obliki.

Okužbe se širijo tudi v domu v Renčah. Po zadnjem testiranju je pozitivnih 10 stanovalcev in osem zaposlenih. Vse več okužb je tudi v enoti novogoriškega Doma upokojencev v Podsabotinu. Včeraj so namreč potrdili še štiri nove primere pri oskrbovancih in eno pri zaposlenih. Skupno je tako v tej enoti 11 okužb. V centralni enoti v Novi Gorici pa je bil zabeležen še en primer, tako da je skupno število obolelih pet. Tam bodo jutri ponovili testiranje pri vseh zaposlenih in varovancih.

V domu starejših v Ilirski Bistrici je po končnih podatkih o včerajšnjih testiranjih trenutno 16 okuženih stanovalcev, v domu Talita kum v Postojni šest stanovalcev in ena zaposlena, v Domu na Krasu v Dutovljah pa šest stanovalcev in dva zaposlena. Zaradi številnih okužb v bistriškem domu starejših bo na predlog strokovne koordinatorke občinski štab civilne zaščite začel postavljati zunanjo rdečo cono v Domu na Vidmu. Ob podpori občinskega vodstva in vodstva doma bodo v cono že danes začeli premeščati okužene stanovalce. Na ta način bodo skušali preprečiti širjenje virusa znotraj doma. Vsi okuženi se počutijo dobro, trenutno nima nihče hujših zdravstvenih težav.

T. Š., N. U.