Foto: Mestna občina Koper
Foto: Mestna občina Koper

Vlada je na silvestrovo ukrepe nekoliko zrahljala, a vstop še vedno ne bo mogoč za skupine, temveč zgolj za posamezne plavalce.

Ekipi vaterpola, vrhunskim in perspektivnim športnikom se bodo jutri v bazenu pridružili še rekreativni plavalci, vendar ne skupine, je povedal direktor koprskega Javnega zavoda za šport, Duško Madžarovič: "Glede na to, da se odpira bazen za rekreativno plavanje in je omejeno število na deset, bomo urnik maksimalno raztegnili, bomo že od šeste ure zjutraj odprti. Na žalost ta pravilnik ne velja za skupine, le posamezniki lahko pridejo v bazen."

V veljavi ostajajo tudi vsa pravila zunaj bazenskih površin. Vsak drug tuš bo zaprt, označene so poti gibanja, ki omogočajo minimalno medsebojno razdaljo dveh metrov. Poostrili pa so se ukrepi na bazenu, je povedal Madžarovič: "Veljalo bo pet metrov, zato smo tudi vsako drugo progo izločili, od desetih prog bo možno uporabljati pet prog."

Pretirane gneče na bazenu ne pričakujejo, vseeno pa Madžarovič svetuje, da plavalec termin rezervira na recepciji bazena, da ne bo prišlo do neljubega čakanja pred vrati stavbe.

Vesna Potočar Godnič