Foto: Ervin Čurlič/regijski štab CZ za severno Primorsko
Foto: Ervin Čurlič/regijski štab CZ za severno Primorsko

Oddelek ortopedije v šempetrski bolnišnici se s ponedeljkom lahko preseli na prejšnje mesto v stari bolnišnični stavbi. Vodstvo osrednje zdravstvene ustanove na severnem Primorskem ga nikakor ne namerava ukiniti. Takšno je sporočilo sinočnje izredne seje sveta šempetrske bolnišnice.

Z odprtim pismom in javnim opravičilom bolnikom je razmere na šempetrski ortopediji prejšnji teden orisal njen predstojnik, Danijel Bešič Loredan.

Ministrstvo za zdravje je zahtevalo sklic izredne seje sveta zavoda, pravi njegova predsednica Metka Jelinčič Maraž: "Bomo zadeve malo bolj intenzivno spremljali. Za eno prihodnjih sej je moj predlog tudi ta, da vodstvo pripravi poročilo o tem, katere so tiste dejavnosti, ki so doživele največji izpad in kako se bo to odpravljalo v prihodnje, tako da se bomo seznanili s celotno sliko, ki jo je pustila epidemija covida."

Ne samo na ortopediji, ki so jo zaradi covidnega oddelka preselili, težave so tudi pri ostalih dejavnostih, opozarja vršilec dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice, Ernest Gortan: "Otorinologija, ginekologija, pediatrija - tudi druge dejavnosti so trpele."

O prihodnosti ortopedskega oddelka pa Gortan dodaja: "Odločno zanikam kakršne koli insinuacije, ideje o zapiranju ortopedije."

Njen predstojnik Danijel Bešič Loredan pred mikrofon ni želel, ker bo počakal, ali bodo v ponedeljek lahko začeli znova normalno delati v svojih matičnih prostorih.