Foto: Mestna občina Nova Gorica
Foto: Mestna občina Nova Gorica

Zaradi gradnje so otroci v Grgarju od lanskega poletja nastanjeni v prostorih tamkajšnje krajevne skupnosti. Simon Mlekuž, vodja Službe za investicije na mestni občini, je povedal, da trenutno potekajo zadnji posegi v notranjosti novega vrtca, nekaj več dela jih čaka še zunaj. "Sam objekt je skoraj zaključen. Zaključujejo se fine nastavitve elektro in strojne instalacije. V naslednjem tednu dobava notranje opreme – omar, miz, stolčkov. Nekaj več dela je na zunanji ureditvi, kjer se zaključuje meteorno odvodnjavanje, čakajo nas postavitve ograj, zunanjih igral, zatravitev igrišč in končni sloj asfalta na dostopni cesti ter parkirišču okrog vrtca."

Če bo šlo tokrat vse po sreči, računajo, da bodo uporabno dovoljenje pridobili do konca junija. Tudi vzgojiteljicam bi ustrezalo, da se selijo v začetku poletnih počitnic, ko je v vrtcu manj otrok.

Mlekuža smo vprašali, ali gradbinca kljub utemeljenim razlogom za zamudo čaka kazen, ker se ni držal roka? "Mi smo ga večkrat opozorili. Še včeraj sem poslal zadnji dopis, sem ga opozoril, da so zamudili rok in da skladno s tem napovedujemo obračun pogodbene kazni."

Vrtec v Grgarju bo energetsko varčen. Ogreval in hladil se bo s pomočjo toplotne črpalke. Skupaj z vrtcem bodo preuredili tudi okolico. Otroci pa bodo imeli na voljo tudi večje zunanje igrišče. Vrednost investicije znaša 1,2 milijona evrov.