Foto: PGD Komen
Foto: PGD Komen

Škoda bi bila verjetno veliko večja, če se ne bi sprožil alarm, varnostna služba pa je o dogodku nemudoma obvestila gasilce in ostale intervencijske službe ter zaposlene, ki so nemudoma začeli odpravljati posledice nesrečnega dogodka. Včeraj so tudi že dorekli, kako bo vrtec deloval v prihodnjih dneh. Župan Erik Modic: "Od danes pa nekje do srede predvidoma bodo morali otroci gostovati v prostorih šole."

Že včeraj popoldne so pričeli tudi s strokovno sanacijo prizorišča in upajo, da bodo napako odpravili do srede, tako, da bi se otroci lahko že v četrtek vrnili v svoje igralnice. "Kaj je povzročilo eksplozijo, da je bil tak pritisk in ni deloval varnostni ventil, bodo ugotovili strokovnjaki. To je pomembno zato, da ustrezno saniramo zadevo."

Meni, da škoda zaradi izredno hitrega odziva ne bo pretirano velika: "Vse bo treba zamenjati, gips stropi, ki so bili vsi namočeni, in zgoraj v strojnici, da se pogleda, kaj je z varnostnim ventilom in se tam preveri, ali je še kakšen drugi razlog, da je bil tako velik pritisk in je razneslo ekspanzijsko posodo."

Regijski štab civilne zaščite za Notranjsko jim je že včeraj dostavil razvlaževalce, tako da se objekt že suši.