Foto: Tomaž Primožič, FPA
Foto: Tomaž Primožič, FPA

Prihodki družbe Diners Club Italia temeljijo predvsem na poslovanju s potovalnimi agencijami in letalskimi družbami, ki so v času pandemije beležile nepopravljivo škodo, so v izolski podružnici navedli razloge za – kot pravijo – edino možno odločitev, to je zaprtje družbe. Zanjo se je odločila lastnica, švicarska finančna skupina. Zaprtje se bo zgodilo do julija prihodnje leto.

Kaj to pomeni za 46 zaposlenih? Za namere poslovodstva so izvedeli včeraj, obljubili so jim aktivno sodelovanje pri iskanju drugih zaposlitev, povezali so se z zaposlitveno agencijo, do zaposlenih bodo izpolnili vse pogodbene obveznosti. Na koprski območni službi zavoda za zaposlovanje o tem scenariju še niso bili obveščeni.

Ali bo do odpuščanj prišlo tudi v podjetju Dinit card, ki je z Dinersom povezano, za njih namreč opravljajo storitve procesiranja plačil? To skrbi zaposlene. V Dinitu bo imela izguba stranke prav gotovo kratkoročni vpliv na poslovanje, a zagotavljajo, da to ne bo ogrozilo njihovega obstoja. Izolska podružnica Dinersa je med zaposlenimi slovela tudi po relativno dobrih dohodkih. Njeno zapiranje za kraj zagotovo ni dobra novica.