Računalniška projekcija nalaganja tovora na novo letalo družbe Pipistrel - Nuuva V300. Foto: Pipistrel
Računalniška projekcija nalaganja tovora na novo letalo družbe Pipistrel - Nuuva V300. Foto: Pipistrel

Prva letala bodo predvidoma poletela čez dve leti, družba pa zdaj zbira naročila po vsem svetu. V Pipistrelu novo električno tovorno letalo imenujejo kot revolucionarno na tem področju, saj letalnik predstavlja manjkajoči člen v transportu. Direktor Ivo Boscarol pojasnjuje: "To pomeni, da smo do sedaj imeli velika transportna letala, ki so potrebovala letališče, helikopterje, kamione. Vendar pa ne za dostavo blaga v težko dostopne kraje, ali za tovore, ki ne prenesejo cene helikopterja."

Nuuva lahko prenese do 460 kg tovora, ne potrebuje vzletno pristajalnih stez, saj je brezpilotno plovilo z navpično vzletom in pristankom. Komu je prvenstveno namenjeno letalo? "To letalo je namenjeno prevoznikom, kot so na primer DHL ali drugi večji logisti, ki sedaj opravljajo večino tistega vmesnega prevoza med velikimi letališči in manjšimi zbirnimi centri s kamioni."

Zato ga imenujejo tudi leteči kombi. Prvi kupec bo letalo prevzel v dveh letih. "Naslednji kupci, s katerimi se pogovarjamo v teh dneh, bodo potem prejeli letala v roku dveh do petih let. Odvisno koliko bo naročil."

Letalo bodo proizvajali v tovarni v Ajdovščini in Vipavi. Njegovo izdelavo pa bodo prilagajali potrebam kupcev. Od njihovih potreb oziroma zahtev pa bo odvisna tudi cena.

Ingrid Kašca Bucik