Ladja Sea dream na koprskem potniškem terminalu. Foto: Radio Koper
Ladja Sea dream na koprskem potniškem terminalu. Foto: Radio Koper

Potniška ladja Sea dream je v Koper priplula točno ob osmih. Na krov običajno lahko sprejme 120 potnikov, tokrat jih je zaradi znanih razmer lahko le 50. Gre za turiste iz Združenih držav Amerike in Velike Britanije. Prva sta s krova stopila zakonca Jackie in Joel Smith iz Seattla: "Sva polna pričakovanj, vzhičena sva, zanima naju, kaj bova videla po šestnajstih letih, ko sva nazadnje bila tu. Že ob prvem pogledu s potniškega terminala sva opazila nekatere spremembe in prepričana sva, da se bova znova imela lepo."

Zakonca Jackie in Joel Smith iz Seattla. Foto: Radio Koper
Zakonca Jackie in Joel Smith iz Seattla. Foto: Radio Koper

Mestna menedžerka Jana Tolja je na slikovit način povedala, kaj vnovičen prihod ladijskih potnikov pomeni za mesto: "Po novembru 2019 je prva potniška ladja, ki je pristala. Je sicer manjša, a ne glede na to, tudi če bi prišel čoln z vesli in bi na njem pisalo 'potniška ladja', bi bili mi v Kopru izredno veseli."

Lani so namreč predvidevali celo rekordno leto, pričakovali so preko 180 tisoč potnikov in 70 prihodov ladij. Sebastjan Šik, Luka Koper: "Tako kot v lanskem letu, se je tudi letos dogajalo, da so ladjarji sproti odpovedovali prihode. V tem trenutku računamo vsaj še na osem prihodov. Konkretno ta ladja naj bi v Koper prišla še štirikrat in nato pričakujemo še tri ladje, ki so večje od te."

Zadnji prihod je napovedan v drugi polovici oktobra.