Grand Hotel Bernardin. Foto: Promocijsko gradivo/Hoteli Bernardin
Grand Hotel Bernardin. Foto: Promocijsko gradivo/Hoteli Bernardin

Hoteli Bernardin vstopajo v poletno turistično sezono z obnovljenimi sobami Grand Hotela Bernardin. Obnovo so izpeljali po dolgih letih brez naložb, saj jim jih finančno stanje ni omogočalo.

V prihodnjih letih načrtujejo predvsem prenovo hotelskih zmogljivosti na Bernardinu, je pojasnil predsednik uprave : "Naš načrt je, da temeljito prenovimo sobe tako v hotelu Histrion kot tudi v hotelu Vila Park. Naša nadaljnja velika investicija pa bo šla v smer razširitve bazenskega kompleksa Laguna Bernardin, ki leži v pritličju hotela Histrion. Tu bi se z novo vsebino želeli postaviti na zemljevid atraktivnih obalnih vodnih parkov."

Naložbeni načrti so sicer vezani na izvrševanje zavez iz pogodbe o finančnem prestrukturiranju. "Z bankami upnicami smo podpisali aneks k pogodbi, ki nas zavezuje, da do konca novembra odprodamo strateško nepomembne nepremičnine,« je pojasnil Rešek.

Kot je znano, Hoteli Bernardin med drugim prodajajo hotele Simonov zaliv in hotel Salinera v Strunjanu. Po besedah predsednika uprave je interesentov več. Nekateri so oddali zavezujoče ponudbe, ki so jih pregledali predstavniki bank upnic. Z nobenim še niso ničesar podpisali, trdi Rešek.

V minulih dneh so mediji sicer poročali, da sta Kapitalska družba in Modra zavarovalnica praktično zapečatili nakup turističnega kompleksa San Simon, za kar naj bi plačali okoli 10 milijonov evrov. Za Hotel Salinera v Strunjanu naj bi se zanimala novomeška Krka.

Hoteli Bernardin želijo po prodaji nestrateškega premoženja pri komercialnih bankah reprogramirati obstoječe dolgove na daljši rok in z ugodnejšo obrestno mero. S tem in z lastnimi privarčevanimi sredstvi bi pokrivali naložbe v prihodnjih letih.

Jasna Preskar, B. K.