Foto: Facebook FC Koper
Foto: Facebook FC Koper

Celje je srečno mesto za nogometaše Kopra, v njem so trikrat nastopili v pokalnih finalih in trikrat zmagali. Eno lovoriko so dodali še na domači Bonifiki. Eden tistih, ki je bil zraven pred 15 leti, ko je Koper v Celju premagal Maribor, je bil takratni strelec Aleksander Rajčevič. Tudi včeraj je bil del ekipe. "Zgleda, da se mi v Celju lepijo lovorike, tako je bilo tudi tokrat in sem res izjemno vesel. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo proti težkemu nasprotniku."

Lamine Colley je za zmago s 3:1 dosegel dva zadetka in potrdil vrhunsko formo. "Vesel sem, da smo zmagali. Osebno sem tudi zadovoljen, dosegel sem dva zadetka. To sicer ni bila moja najboljša predstava v karieri, upam, da ta še pride, nanjo moramo počakati in bomo videli."

Andrej Kotnik je po prihodu na igrišče najprej podal za vodstvo in nato z lobom še sam zadel. Zdaj že gleda proti prvenstvu. "Težko bo, spoštujemo tekmece in smo skromni. Gremo tekmo po tekmo in upam, da se na koncu obrne v našo korist." Trener Zoran Zeljkovič se je izkazal za zadetek v polno, preporodil je koprsko ekipo. "Moja prva lovorika, fantje so odigrali izjemno. Danes se bomo veselili, nato bomo razmišljali o prvenstvu. Verjamem, da niti v Evropi nismo rekli zadnje."

Čas za pokalno slavje je že minil, dopoldan so igralci že opravili regeneracijski trening, v ponedeljke bodo gostili Radomlje. V igri je tudi državni naslov, najbrž bo do odločitve prišlo 22. maja v Spodnji Šiški, na gostovanju pri Bravu.