Za nekaj dni so zaprli tudi turistično pot do soteske potoka Kozjak, kjer sta poškodovana dva mostička. Foto: Občina Kobarid
Za nekaj dni so zaprli tudi turistično pot do soteske potoka Kozjak, kjer sta poškodovana dva mostička. Foto: Občina Kobarid

Obvoz med Bovcem in Kobaridom je urejen, vendar na občini svetujejo, naj vozniki večjih tovornih vozil raje pokličejo občinsko redarstvo, ki lahko nudi pomoč na najožjem delu obvoza. Župan Marko Matajurc je pojasnil, da se lahko vozniki izognejo večjim težavam na tej ožini: "Vse lokalne ceste so prevozne, tukaj ni ovir. Seveda je še vedno zaprta cesta Kobarid-Trnovo- Bovec na območju Toncovega gradu, od koder se pravkar vračam. Tam se ureja. Jutri se bo položil asfalt in nekako v dopoldanskem času bo stekel tako osebni kot tovorni promet."

Kje poteka obvoz? "Za osebna vozila in manjša tovorna vozila do 12,5 tone in brez ponjave po spodnji cesti, mimo Planike. Tovorna vozila pa pri Napoleonovem mostu zavijejo proti kampu Laze. Kar zadeva tovornih vozil, je prav, da se najavijo in pokličejo medobčinsko redarstvo, da jih spremlja na tem ozkem delu, kjer poteka promet tudi v nasprotni smeri, da ne bo prišlo do težav."

Bo pa škoda zaradi poškodovane prometne infrastrukture, ki jo je povzročilo neurje, večja, kot so predvidevali. Matajurc ocenjuje, da bo znašala vsaj dvesto tisoč evrov.