Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

"To ni bil kamen, ki bi se mu lahko izognil, ampak majhna skala", nam je dopoldan na Kozini povedal voznik, medtem ko je čakal na odvoz avtomobila s poškodovanim podvozjem in oljem, ki je iztekalo.

Voznik se kamnu na cesti ni mogel izogniti. Foto: Radio Koper
Voznik se kamnu na cesti ni mogel izogniti. Foto: Radio Koper

V 2TDK so o dogodku obveščeni, preverjajo, ali je kamenje padlo s tovornjakov, ki z več gradbišč odvažajo odvečni material. Kamioni morajo na avtocesto, da ne bi obremenjevali lokalnih in regionalnih cest. Kot smo poročali pred dnevi, vožnja več kot 500 tovornjakov na dan skozi Senožeče do Laž, kjer material odložijo, zelo moti krajane. Tudi v Gabrovici v Osapski dolini so krajani pred dnevi na zboru predstavnikom naročnika in izvajalcev nizali, kaj vse je narobe: tovornjaki vozijo prehitro, lokalne ceste so kljub pranju umazane in zato nevarne, občasno jih zapirajo brez najave ali potrebnih dovoljenj. Jasnih zagotovil, da se to ne bo več dogajalo, niso slišali.

Na naslednjem usklajevalnem sestanku županove komisije z naročnikom bo prisotna tudi policija. Danes se je na eni od dostopnih poti do gradbišča predorov prevrnil betonski mešalec, voznik si je poškodoval roko.