V podjetju Adria Ankaran so nad letošnjo sezono navdušeni. Foto: Adria Ankaran
V podjetju Adria Ankaran so nad letošnjo sezono navdušeni. Foto: Adria Ankaran

V podjetju Adria Ankaran so s sezono zelo zadovoljni, podaljšali pa jo bodo vsaj do oktobra. Čez poletje so imeli vse kapacitete polno zasedene, je povedal direktor Aleš Semeja: "Tukaj bi izpostavil mobilne hiške. Ta produkt se je dobro prijel. Povpraševanje po teh namestitvah je veliko. Predvsem zato, ker v slovenski Istri primanjkuje kapacitet za velike družine. Zelo veliko je bilo povpraševanja tudi po prenovljenih apartmajih v hišah ob morju, po novih Olive Suites. Najprej so se prodale najdražje in najbolj kakovostne kapacitete."

Semeja je možnost plačevanja s turističnimi boni v pretekli sezoni pohvalil, na ta račun so pridobili veliko novih stalnih slovenskih gostov. V predkoronskih časih je bilo običajno razmerje 45 odstotkov domačih in 55 odstotkov tujih gostov. Zdaj je bilo domačih 80 odstotkov. "Zavedamo se, da bomo morali ponovno vzpostaviti prodajo na tujih trgih in to ne bo lahka naloga. Zato smo veliko napora vlagali v tuje trge. Germanske in za nas nove trge: madžarske, češke, poljske, iz katerih v prihodnje pričakujemo velik interes gostov."

Sicer pa število rezervacij Adrii Ankaran nakazuje rekorden september, tudi za oktober je veliko povpraševanja. Sezona je odlična, je še povedal Semeja in tudi če konec leta ne bo takega odziva bodo uspeli izpeljati vse svoje načrte. V prihodnje naj bi postavili še več mobilnih hišk visokega razreda, v načrtu pa imajo tudi prenovo 28 hotelskih suit.