Prenova stavbe na Glavnem trgu v Vipavi je začasno ustavljena. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Prenova stavbe na Glavnem trgu v Vipavi je začasno ustavljena. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Občina Vipava je prenovo stavbe na Glavnem trgu 1, kamor namerava preseliti občinsko upravo, razdelila na dva dela. Prvi je predvideval večja gradbena dela. Drugo fazo, pri kateri bi uredili pritličje stavbe za potrebe Zavoda za turizem trg Vipava, pa je prijavila na razpis Las. Župan Goran Kodelja: "Predvideno je bilo, da bi se vkomponiralo še kup drugih dejavnosti. Vendar smo nato ocenili, da je projekt mogoče preširoko zastavljen in da bi bile morda določene postavke izločene, zato smo se odločili, da ga ustavimo. Tudi zato, ker imamo veliko odprtih projektov in smo kadrovsko maloštevilčni."

Kodelja dodaja, da jih čakajo še elektro- in strojne inštalacije ter notranja oprema. V želji, da bi sredstva iz Lasa vseeno pridobili, so začeli pripravljati nov projekt - medgeneracijski center, ki bi ga uredili v stavbi, kjer domujeta Lavričeva knjižnica in vrtec Montessori. "To bi bili prostori, ki bi bili namenjeni raznim društvom, tudi upokojencem, morda tudi dnevnemu centru starejših občanov. In tu so tudi možnosti, da dobimo sredstva iz naslova Las zagotovljena."

Na Razvojni agenciji Rod, vodilnem partnerju Lokalne akcijske skupine Vipavska dolina, so pojasnili, da sredstva, ki so bila odobrena občini Vipava za projekt Dostopna in zelena Vipava, ostajajo v fondu akcijske skupine. Njen upravni odbor pa je odločil, da teh sredstev ne bodo razdelili na javnem razpisu, ampak bodo uporabili druge možnosti, skladno z njihovimi pravilniki oziroma predpisi.