Prizor iz lanske podelitve priznanj za najboljše inovacije severnoprimorske regije. Foto: gzs.si
Prizor iz lanske podelitve priznanj za najboljše inovacije severnoprimorske regije. Foto: gzs.si

Na razpisu je sodelovalo 180 inovatorjev s 45 inovacijami, kar kaže na dejstvo, da so trendi inoviranja v porastu.

Območne Gospodarske zbornice priznanja za inovacije podeljujejo vsako leto. Letos prvič odločitev, da sklepno dejanje izpeljejo skupaj. Direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nevenka Vovk Rožič: "Vsi pokrivamo to območje Slovenije ob meji in inovatorjem smo s tem skupnim dogodkom želeli dati še posebno pozornost. Inovacije so pomemben motor razvoja gospodarstva, kar poudarjamo vsako leto."

Na razpisih vseh treh zbornic je sodelovalo več kot 180 inovatorjev s 45 inovacijami. Največ jih je bilo na Severnem Primorskem: "Letos smo prejeli trikrat več prijav inovacij, kot je bilo do zdaj povprečno število letnih inovacij. Zelo smo ponosni na to, da smo prejeli 35 prijav, kar nas uvršča v sam vrh med regijami v Sloveniji v letošnjem letu." Sogovornica dodaja, da je inovativnost prodrla tudi v javni sektor: "Tako imamo med prijavitelji tudi dve izobraževalni instituciji, primer samostojnega podjetnika in primer društva."

Na slovesnosti bodo podelili devet zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj. Kdo so, organizatorji še ne razkrivajo.

Sedem z zlatim priznanjem nagrajenih se bo udeležilo tudi vseslovenskega tekmovanja 12. oktobra ob Dnevu inovativnosti. Tudi na nacionalni ravni primorske inovacije zasedajo zavidljiva mesta.