Za nakup Radia Capris in Radia Hit sta se zanimala dva dražitelja. Na sliki levo odvetnik podjetja Radio Obala, na sredini Nik Popovič in Mirko Bandelj, v ozadju desno Leo Oblak. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Za nakup Radia Capris in Radia Hit sta se zanimala dva dražitelja. Na sliki levo odvetnik podjetja Radio Obala, na sredini Nik Popovič in Mirko Bandelj, v ozadju desno Leo Oblak. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Dražbo je sklical stečajni upravitelj, saj je dosedanji lastnik radijskih postaj - podjetje R Domžale že nekaj let v stečaju zaradi dolgov, ki so posledica spora z združenjem Sazas. Za nakup sta se z zviševanjem izklicne cene aktivno zanimala predstavnika podjetij Radio Obala in Ne samo radio. Slednjega je v Ljubljani predstavljal Nik Popovič, sin nekdanjega koprskega župana, ki se je z draženjem ustavil pri ceni 1.620.000 evrov. Toliko je bil za dve radijski postaji pripravljen odšteti odvetnik podjetja Radio Obala. Njegov direktor je od pomladi letos Dalibor Kosmina, soustanovitelj podjetja Biostile, ki je z nekaterimi mediji že povezan. Leta 2019 postal eden od lastnikov družbe, ki izdaja glasbene televizijske postaje Golica TV in Čarli TV. Več podatkov, tudi naslov podjetja v Ljubljani, nakazuje na povezavo z medijskimi družbami, ki so posredno povezane z Martinom Odlazkom, med njimi so tudi Primorske novice. Kosmine, ki je trenutno v ZDA, dopoldan nismo uspeli priklicati. Dražbo je spremljal tudi Leo Oblak, ustanovitelj in nekdanji lastnik družbe Infonet Media. Kot nam je dejal, je bil tam iz radovednosti. Oblak naj bi pred leti Infonetovo mrežo radijev prodal družbam in izdajateljem,ki so povezane z Martinom Odlazkom.

V preteklih mesecih se je ugibalo, da bi lahko bil med kupci tudi Ante Guberac, predstavnik podjetja Grafist, ki ni skrival interesa za nakup Radia Capris. Ponudbo za nakup je oddal že konec avgusta 2020. Tedaj je bila vrednost obeh radijskih postaj ocenjena na 750 tisoč evrov. Na današnji dražbi pa so ju prodali za več kot dvojno ceno.

Radio Hit in Radio Capris imata po zadnji raziskavi družbe Mediana skupaj 53 tisoč poslušalcev. Ministrstvo za kulturo je že izdalo predhodni soglasji za pridobitev lastninskega deleža pravni osebi Radio Obala d. o. o. za Hit FM in Radio Capris d.o.o.