Foto: Ervin Čurlič/regijski štab CZ za severno Primorsko
Foto: Ervin Čurlič/regijski štab CZ za severno Primorsko

To mesto bo od 19. julija, ko zdajšnji strokovni direktorici poteče mandat, do novega izbora in največ za eno leto zasedla specialistka splošne kirurgije Jasna Humar. V šempetrski bolnišnici, kjer je pred dvajsetimi leti opravljala pripravništvo, je doktorica Humar, ki je, mimogrede, sestra državne sekretarke na ministrstvu za Slovence po svetu in v zamejstvu, Vesne Humar, polno zaposlena od novembra lani, prej pa je delala tudi v bolnišnici v Slovenj Gradcu.

Spomnimo: svet šempetrske bolnišnice pred dvema tednoma ni potrdil novega štiriletnega mandata dozdajšnji strokovni direktorici Dunji Savnik Winkler. Ta je bila edina kandidatka, večinsko pa jo je potrdila tudi stroka v bolnišnici. V njene čevlje zdaj kot vršilka dolžnosti stopa doktorica Jasna Humar. Bistvenih novosti ali sprememb ne načrtuje, poudarja: "Mogoče malo več tega formaliziranja, predajanja znanja, razpravljanja o zapletih, o ureditvah tudi z vsemi ostalimi zaposlenimi, ne samo z vodji oddelkov."

Kandidatko, ki jo je predlagal predstavnik zaposlenih, je potrdilo vseh sedem navzočih članov, pravi predsednica sveta šempetrske bolnišnice Metka Jelinčič Maraž: "Je specialistka kirurgije, se pravi, da bosta z aktualnim direktorjem, ki je specialist interne, pravi tandem. V takem tandemu se malo širše lahko pogleda na razvoj bolnišnice kot celote."

Direktor Dimitrij Klančič je z njenim programom zadovoljen: "Poudarek je na stroki, medsebojnih odnosih, izboljševanju procesov, vlaganju v opremo, v kadre - to je pravzaprav ključno."

Letošnje petmesečno poslovanje je brez izgube, poudarjajo še v vodstvu šempetrske bolnišnice.