Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak
Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

Potem ko so morali na Občini Tolmin javni razpis za izbiro izvajalca ponoviti, je Kolektor CPG pred kratkim začel z gradnjo tribune s 504 pokritimi sedeži, česar se veseli tudi predsednik NK Tolmin, Mitja Taljat: "V tej tribuni bo poskrbljeno za prostore za različne klube – atlete, tenisače, tudi za Zavod KŠM Občine Tolmin in NK Tolmin, precej večje udobje za gledalce. Prostori za delo kluba, služnostni prostori, tako da se bodo stvari res močno izboljšale."

S tem bodo izpolnili tudi zahteve NZS za drugo nogometno ligo. Zaprti prostori garderob in servisov bodo skriti v novo zasnovano brežino. Naložba je težka 2,2 milijona evrov, dodaja župan Občine Tolmin Uroš Brežan: "Večina bo iz občinskega proračuna, nekaj iz fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenija. Ta investicija je usklajena z idejno zasnovo, ki smo jo sprejeli 2017. Tu bodo štiri slačilnice, dve veliki, dve mali, skupni prostori za druženje, pralnico, servisne prostore, javno stranišče za celoten park."

Načrti so delo arhitekta Tomaža Krušca, ki je zasnoval tudi nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju. Foto: Občina Tolmin
Načrti so delo arhitekta Tomaža Krušca, ki je zasnoval tudi nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju. Foto: Občina Tolmin

Z novo pridobitvijo bo svojo funkcionalnost dokončno izgubil star ležeči nebotičnik. Občina ga namerava porušiti in prostoru spremeniti namembnost. Kdaj in kaj bo tam, še ni dokončno znano. "Res je, da del prostorov v ležečem nebotičniku zaseda še AMZS, ki ima v lasti del teh prostorov, tako da bo potreben še dogovor, preden se bo karkoli zgodilo s temi prostori. V idejni zasnovi je bilo več različnih idej, v tem trenutku se kaže največ potrebe in možnosti, da bi tam uredili balinišče in ga preselili iz središča Tolmina ter tam sprostili prostor. Obstajajo pa tudi kakšne druge možnosti, ki jih bo treba sproti preveriti."

V sklopu gradnje bodo uredili tudi nov priključek na cesto in pripravili razvod za morebitno izvedbo razsvetljave stadiona.