Direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal in bovški župan Valter Mlekuž. Foto: Občina Bovec/Milan Štulc
Direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal in bovški župan Valter Mlekuž. Foto: Občina Bovec/Milan Štulc

Prvi projekt za gradnjo nove športne dvorane so na bovški občini pripravili že leta 2012 v sklopu popotresne obnove, a se je izkazal za preobsežnega in predragega, zato so pred dvema letoma z natečajem iskali novo rešitev.

Med 23 predlogi je komisijo najbolj prepričala ideja arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar. Aprila letos so dobili gradbeno dovoljenje in poleti porušili staro telovadnico, gradbeni stroji naj bi zabrneli sredi oktobra, napoveduje župan Občine Bovec, Valter Mlekuž. Sprva je bila naložba ocenjena na dobrih 6,5 milijona evrov, a so bile na koncu ponudbe dražje. "Najnižja ponudba je bila 8,95 milijona evrov, a ne gre le za športno dvorano, zraven so tudi zunanja ureditev, igrišče in povezovalni hodnik od šole proti športni dvorani. Ta bo imela veliko dvorano, ki je primerna tudi za tekme na evropski ravni, profesionalno in otroško plezalno steno, velik fitnes, balinišče in plesno dvorano. Poleg skrbi za šolsko mladino je glavni cilj privabiti ekipe na priprave v Bovec."

Rok za zaključek del je leta 2023, sredstva bodo tako lahko razdelili. "Letos imamo iz 23. člena 1,1 milijona evrov, potem imamo okrog milijon državnih sredstev za drugo leto še iz popotresne obnove, uspešni smo bili na razpisu šolskega ministrstva. Najprej smo izpadli, a je potem vlada odobrila še dodatna sredstva, pričakujemo jih tudi od Ekosklada," našteva Mlekuž, ki v prihodnjih letih upa še na dodatne razpise, sicer se bodo morali tudi zadolžiti.