Priljubljena strunjanska plaža na letošnjo kopalno sezono že čaka v novi podobi. Foto: Radio Koper/Lea Širok
Priljubljena strunjanska plaža na letošnjo kopalno sezono že čaka v novi podobi. Foto: Radio Koper/Lea Širok

Po besedah piranskega župana Đenia Zadkovića gre za šolski primer dobrega sodelovanja med občino, Okoljem kot upravljavcem javne površine in zasebnim sektorjem.

Ob travnatih površinah sta novost prodnat del za ležalnike, in lesene terase. Več je dreves, nova sta igrišče za otroke in info točka, prenovljena sta bar in restavracija. Uradno nameravajo plažo odpreti 19. junija. Do takrat računajo tudi na natančnejše smernice, pojasnjuje Silvana Ilić Topić, vodja Krkine enote Talaso Strunjan.

"Čakamo na dodatno sproščanje ukrepov, ravnali bomo skladno z vsemi potrebnimi ukrepi, ki nam jih bodo predpisali."

Plažo v sezoni dnevno obišče več kot dva tisoč ljudi. In kot kaže, tudi to poletje kopalcev ne bo malo. V Talasu Strunjan namreč že tradicionalno prevladujejo domači turisti.

"Tudi letos pričakujemo, da ne bo večjih presenečenj in se nam bodo lepo vračali oziroma prihajali domači gostje."

Dokler bodo veljali protikoronski ukrepi, bo kopalcev na plaži lahko toliko, da bo zagotavljena medosebna razdalja. V nasprotnem primeru bodo dostop morali omejiti. Vse, ki ukrepov ne bodo spoštovali, bodo redarji najprej opozorili, če to ne bo dovolj, pa prijavili policiji, napoveduje Gašpar Gašpar Mišič, direktor Okolja, ki upravlja z vsemi plažami v občini:

Plažo bodo uradno odprli 19. junija. Foto: Radio Koper/Lea Širok
Plažo bodo uradno odprli 19. junija. Foto: Radio Koper/Lea Širok

"Tam kjer je družina, so lahko skupaj, če so doma skupaj, so lahko tudi na plaži skupaj. Jaz bi bil čim bolj prijazen do vseh obiskovalcev, ki se zavedajo situacije in stanja."

Še letos naj bi novo podobo dobil del portoroške plaže, ki ga je od Okolja najel Palace Portorož. Na plaži, ki jo ima v najemu Metropol, so prenovili pomole. Najverjetneje prihodnje leto bo za temeljito obnovo na vrsti Fiesa. Za vse pa je zgled prav strunjanska prenova, poudarja piranski župan Đenio Zadković:

"Z medsebojnim sodelovanjem in njihovo proaktivnostjo v bistvu dosegamo nivo, ki si ga želimo. Torej, višji nivo ponudbe našim gostom."

Vstop na strunjansko plažo je seveda brezplačen, za najem ležalnika in senčnika pa boste odšteli šest evrov na dan.

Lea Širok