Foto: Matej Lovrič
Foto: Matej Lovrič

Kaplja čez rob je bila razsodba sodišča o ničnosti soglasja, ki ga je za uporabo zemljišč za kolesarsko dejavnost podala lokalna agrarna skupnost. Nad odločitvijo so presenečeni tudi na Občini Kobarid.

Sodišče je namreč pritrdilo tožniku, da bi soglasje morala podati večina članstva Agrarne skupnosti Logje - Robidišče in ne le upravni odbor. Gospodarsko-interesno združenje, ki ga zastopa Miha Šalehar, zato ne sme več uporabljati gozdnih vlak in poti, ampak mora zemljišča vrniti v prvotno stanje.

Zgodba Trail centra je s turistično-razvojnega vidika pomembna za občino in demografsko ogroženo vas ob meji z Italijo, je poudaril župan Marko Matajurc. Pritožb, da bi kolesarska dejavnost koga motila, doslej niso prejeli. Zato bo občina pomagala po najboljših močeh, da se pravno-formalni zaplet reši in zgodba nadaljuje. Za prihodnji teden je župan sklical sestanek vseh vpletenih deležnikov.

Odzval se je tudi odvetnik Silvan Komunjar, ki je v pravdnem postopku zastopal tožnika. V obsežnem pojasnilu je zapisal, da je bilo pri pridobivanju soglasja agrarne skupnosti zaznati zavajanja in klientelizem ter da zahteva zgolj poštenost, zakonitost in transparentnost postopkov.