Foto: Facebook/Peter Vilfan
Foto: Facebook/Peter Vilfan

Župan Andrej Korenika je izpostavil, da so urejena igrišča, ki jih vse leto uporabljajo učenci Centra za usposabljanje, le prvi korak do prenove celotne šole.

Istrski župani so se dogovorili, da bodo vse štiri občine financirale prenovo Centra za usposabljanje Elvire Vatovec in gradnjo prizidka. Piranski župan Andrej Korenika je povedal: "Težko bi govoril o časovnici, je pa to zagotovo prioriteta, da se pripelje v doglednem času. Po ogledu samih prostorov je jasno, da si ti otroci zaslužijo veliko več, kot imajo trenutno."

Šolo obiskuje več kot sto učencev, a je število otrok s posebnimi potrebami vsako leto večje, prostorsko stisko pojasnjuje ravnateljica Nataša Brljavac: "Upam, da bomo dobili prizidek, ki ga res težko čakamo, saj moramo zdaj najemati učilnice, ker imamo premalo prostora."

Na igriščih Centra bo košarkarska šola Petra Vilfana poletni tabor organizirala že tridesetič. Skupaj je na taborih sodelovalo več kot sedem tisoč mladih iz vse Slovenije. Med njimi so bili nekateri današnji svetovni košarkarski zvezdniki, poudarja Vilfan: "Tudi Luka Dončič je bil eno leto v našem taboru."

Sicer pa so za Vilfana igrišča v Strunjanu zaradi razgleda najlepša v Sloveniji: "Ker igrati košarko, gledati slovensko morje in zadaj še piransko cerkev ... to ni mogoče nikjer - kot samo tu."

Letos bo julijski poletni košarkarski tabor v Strunjanu obiskalo več kot 240 otrok.