Neustrezno urejen zbirni center na meji med koprsko in ankaransko občino. Foto: Marjetica Koper/Vojko Rotar
Neustrezno urejen zbirni center na meji med koprsko in ankaransko občino. Foto: Marjetica Koper/Vojko Rotar

Župan Aleš Bržan je sledil predlogom in točko po burni razpravi umaknil z dnevnega reda.

Zbirni center na meji med koprsko in ankaransko občino ni urejen. Ko je vetrovno, odpadke odnaša, šele nedavno so uredili nadstrešnico, da smeti ne namaka. Ker v Ankaranu menijo, da so pred leti smetišče dobili zaradi nagajanja takratne občinske oblasti, so se začeli dogovarjati s koprsko občino, da se od tam umakne in da lokacija novega ne bo v njihovi občini. Svetnik Gašpar Gašpar Mišič sporazumu sicer ni nasprotoval: "Ni napačna gesta, da se gre v tej smeri, a iz sporazuma bi izvzel del, ki govori, da nova lokacija a priori ne bo v ankaranski občini."

Bolj ostri so bili drugi svetniki, Peter Bolčič: "Osredotočite se raje na delitveno bilanco, da se za obe občini čim prej pošteno zaključi. To, kar smo danes dobili na mizo, je pamflet. Še enkrat vprašam, kaj je narobe s to lokacijo, razen, da je v občini Ankaran? To niso nobena vrata Kopra." Kje bo nova lokacija, je zanimalo Borisa Popoviča: "Kot sami veste, je iskanje nove lokacije za zbirni center misija nemogoče."

Župan Aleš Bržan ni tvegal glasovanja o sporazumu: "Če razumem prav, predlagate umik te točke in hkrati, da se začne izvrševati, kar piše v sporazumu: da začnemo iskati novo lokacijo in da vam jo pred sprejetjem sporazuma predstavimo."

Koprski mestni svet torej zaenkrat ni potrdil sporazuma med občinama.