Foto: Marjetica Koper/Vojko Rotar
Foto: Marjetica Koper/Vojko Rotar

Na parkiriščih izven zapornic za tržnico, ob olimpijskem bazenu, stadionu, zdravstvenem domu Bonifika in v parkirni hiši Sonce bo parkiranje ob koncih tedna brezplačno. Samo ob nedeljah bosta prvi dve uri znova zastonj v garažni hiši Belveder.

Občina uvaja dva nova abonmaja. Športni bo stal pet evrov na mesec za parkiranje ob stadionu in bazenu, omejen pa je na čas med 16. uro in polnočjo. Če so študenti še do maja z ugodnim abonmajem zasedali parkirišče pri stadionu, bodo lahko zdaj z abonmajem parkirali le na makadamskem parkirišču v Žusterni in Pod deteljico.

Na Ukmarjevem trgu ostaja parkiranje plačljivo 24 ur na dan, vse dni v tednu, ura je tam najdražja, saj želi občina na to površino umestiti druge vsebine – poletne rešitve so bile bolj same sebi namen. Ukrep zapore Pristaniške ulice ob koncih tedna se zaključi v nedeljo, nato pa bodo potopni valj znova dvignili ob večjih prireditvah. Na občini menijo, da je delno zaprtje poleti doseglo namen, tranzitni promet se je tam zmanjšal za 70 odstotkov.

Marjetica pa načrtuje uvedbo abonmajev v nekaterih predelih mesta, kot sta Olmo in Prisoje, pobuda za to je prišla iz tamkajšnje krajevne skupnosti.