Trenutno je v Hitu  1588 zaposlenih, kar je približno 200 manj kot marca pred dvema letoma. Foto: BoBo
Trenutno je v Hitu 1588 zaposlenih, kar je približno 200 manj kot marca pred dvema letoma. Foto: BoBo

Predsednik uprave Hita Tomaž Repinc odgovarja: "Temeljni razlog programa presežnih delavcev je potreba trga, delo v vikendu. Jaz trdim, da se mora Hit prilagoditi trgu, da se trg Hitu ne bo prilagodil. Seveda je potem tudi razporejanje zaposlenih potrebno temu prilagoditi."

200 zaposlenih je od junija s krajšim delovnim časom. Program pa pomeni. "V tem primeru ne gre za zniževanje števila ljudi oz. odpuščanja, gre bolj za prilagoditev trgu in optimizacijo znotraj družbe."

V večini pa gre za delovna mesta na igralnih mizah. Predsednik Sveta delavcev Stojan Prando zagotavlja, da bodo pripravili predloge za reševanje delovnih mest in ohranitev socialnega miru, in sicer do konca prihodnjega tedna.

Predsednik sindikata igralniških delavcev Erik Krašna je pred včerajšnjo predstavitvijo programa ostro nasprotoval nameram uprave. Dejal je, da so ukrepi nesorazmerni in da so o svojih videnjih dogajanja v družbi pisno obvestili nadzorni svet in pristojno ministrstvo za gospodarstvo. Sindikati v družbi sicer skupno stališče še usklajujejo.