Foto: Zveza Lions klubov
Foto: Zveza Lions klubov

Društvo prireditev po dveletnem premoru zaradi covidnih ukrepov pripravlja skupaj z Lions klubi severne Primorske, mestno občino Nova Gorica, javnim zavodom za šport in s Centrom za krepitev zdravja. Novogoriško računalniško podjetje Arctur pa bo za vsak pretečen ali prehojen krog podarilo 50 centov.

Prireditev vključuje rekreativni tek ali hojo po atletski stezi v novogoriškem Športnem parku, primerna pa je za ljudi vseh starosti, ne glede na njihove gibalne omejitve, zagotavljajo nosilci akcije Tečem, da pomagam. Irena Mihelj se je udeležuje s psom vodičem, o širšem namenu prireditve pa dodaja: "Ozaveščanje. Se mi zdi, da ga počnem celo življenje kar naprej in sem se ga včasih že malce naveličala. Ljudem je treba neprestano razlagati eno in isto in se mi že dosti krat ne da več."

Izkupiček od pretečenih ali prehojenih krogov bodo namenili za rehabilitacijo slepih in slabovidnih, pravi predsednik novogoriškega društva Igor Miljavec: "Izkupiček iz donacije in sms donacij bo šel pa za pokrivanje stroškov najemnine, kajti društvo ima v najemu prostore in moramo pokrivati stroške najema."

Novogoriška občina je namreč te prostore prodala Turističnemu društvu. Lions klubi severne Primorske sodelujejo z novogoriškim društvom slepih in slabovidnih od leta 2008. Predsednica lionistov Vesna Valentinčič: "Ker smo videli potrebo po pomoči, da tam je volja, da je potreba, smo stopili skupaj in zgodbo nadaljujemo uspešno."

Z njo je od vsega začetka povezana tudi naša vrhunska smučarka Ana Bucik: "Tako, da upam, da se vidimo v čim večjem številu na stadionu in tečemo, da pomagamo."

Udeležencem bodo poleg dodatnih dejavnosti na voljo tudi analiza telesne mase in prehranski nasveti dietetika.