Foto: Primorske novice/Neva Blazetič
Foto: Primorske novice/Neva Blazetič

Leto bodo predvidoma zaključili s 100 milijoni evrov prihodkov od prodaje.

V TKK, ki ga je pred osmimi leti kupil belgijski koncern Soudal Holding, do leta 2025 načrtujejo rast prihodkov od prodaje s 100 milijonov evrov na 185 milijonov evrov letno, napoveduje direktor TKK Uroš Lozar. Za vlaganja bodo namenili več kot 35 milijonov evrov.
"Odločeni smo še naprej rasti, razvijati na novih trgih s proizvodnimi zmogljivostmi. Našo odločenost podpirajo tudi naši lastniki, nam pa seveda pri tem zelo pomembno vlogo igra učinkovito poslovno okolje."

Gospodarski ministere Zdravko Počivalšek je nedavno obiskal podjetje TKK. Foto: Twitter
Gospodarski ministere Zdravko Počivalšek je nedavno obiskal podjetje TKK. Foto: Twitter

Lozar od države pričakuje pomoč z davčnimi spodbudami in s subvencijami, namenjenimi digitalni preobrazbi, tehnologijam za zmanjšanje vplivov na okolje in povečanjem proizvodnih zmogljivosti, saj po njegovih besedah znotraj Soudala poteka tudi neusmiljeno dokazovanje upravičenosti naložb med tremi proizvodnimi lokacijami v Sloveniji, Belgiji in na Poljskem.

Na nedavnem obisku je gospodarski minister Zdravko Počivalšek (na fotografiji) obljubil podporo: "To je eno redkih slovenskih podjetij, ki je na svetovnem trgu uspešno s končnimi izdelki. In tukaj smo mi kot država, vlada in ministrstvo absolutno partner, ki bo take načrte podprl tudi s konkretnimi podporami preko Zakona o spodbujanju investicij in Zakona o skladnem regionalnem razvoju. In ker je to območje obmejno, imamo dva temelja za to, da te načrte tudi podpremo."

Mednarodni koncern Soudal je sicer prisoten v več kot 70 državah po svetu, TKK pa zaposluje 280 ljudi.