Na OŠ Sečovlje prostorsko stisko rešujejo z gradnjo prizidka. Foto: Primorske novice
Na OŠ Sečovlje prostorsko stisko rešujejo z gradnjo prizidka. Foto: Primorske novice

Število učencev namreč neprestano raste, tako da bodo z novim šolskim letom postali dvooddelčna osnovna šola. Piranska občina pa v Sečovljah načrtuje tudi prenovo tamkajšnje zdravstvene ambulante.

V Sečovljah je po skoraj dveh mesecih od začetka del že lepo viden prizidek osnovne šole. Dodatna prostora bosta nameščena v dveh etažah. Ravnateljica Mirela Flego: "Poiskali smo vse notranje možnosti, kar je bilo mogoče preurediti, kabinete, manjše učilnice, zdaj pa je bil nujen ta prizidek z dvema novima učilnicama, da bomo lahko namestili vse oddelke." Z novim šolskim letom bodo namreč vpisali kar za cel oddelek več učencev. "V tem šolskem letu smo imeli 256 učencev, za naslednje šolsko leto pa je predvidenih 275 učencev. Število učencev procentualno torej zelo narašča, tako da bomo imeli dva oddelka prvega razreda. V zadnjih desetih letih pa se iz leta v leto povečuje vpis."

Potek del pri gradnji prizidka Osnovne šole Sečovlje. Foto: Osebni arhiv šole
Potek del pri gradnji prizidka Osnovne šole Sečovlje. Foto: Osebni arhiv šole

Piranska občina bo za naložbo odštela dobrih 280 tisoč evrov, izvajalec, koprsko podjetje Finali, pa mora dela zaključiti do 28. avgusta. "Srčno upam, da bodo ti roki držali. Od tega je odvisen začetek novega šolskega leta. Se veselimo pridobitve dveh novih učilnic, ki bosta lepi, sodobni, v skladu z normativi," še dodaja naša sogovornica.

Sodobna in skladna z normativi pa bo po načrtovani obnovi piranske občine tudi sečoveljska zdravstvena postaja. Tam je zdaj na voljo le zobozdravstvo. Kako bo po prenovi, pojasnjuje namestnik direktorja Zdravstvenega doma Piran, Marko Grdina: "Tam bomo odprli najrazličnejše dejavnosti in bo domačinom mogoče ponuditi še kaj več, kot samo zobozdravstvo."

Dokumentacija in projekti so tako rekoč zaključeni, še dodaja Grdina, tako da pripravljajo javni razpis za izvajalca del.