Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V novem vrtcu v Spodnji Idriji je poleg šestih igralnic in kabinetov tudi večnamenski prostor oziroma telovadnica. V kuhinji bodo pripravljali obroke za vrtec in sosednjo osnovno šolo.

Naložba je bila velik zalogaj s finančnega, z birokratskega in gradbenega vidika, je ob slovesnem odprtju povedal župan Tomaž Vencelj: "Gradnja je bila zahtevna tudi zaradi gosto poseljenega območja s perečo prometno problematiko in zahteve države, da se ohrani obstoječe zaklonišče, kar je gradnjo podražilo, a se bodo zato lahko v zaklonišču ohranile dosedanje vsebine."

Ravnateljica Vrtca Idrija Nadja Brence pa je med drugim izrazila zadovoljstvo, da so z novogradnjo rešili žgočo problematiko radona, s katero so se spopadali v starem objektu: "Tako bodo sedaj novo igrišče, igralnice in vsa prelepa stavba povsem varni in bolj zdravi za otroke in zaposlene."

Poleg tega imajo zdaj dovolj prostora, da bodo vsi oddelki spodnjeidrijske enote združeni pod eno streho. Novega vrtca so seveda najbolj veseli zaposleni in otroci.

Naložbo so uresničili v predvidenih časovnih in finančnih okvirih, do septembra naj bi delno sanirali še osnovno šolo.