Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Foto: BoBo

Drugi krog volitev je v Kopru prinesel tesen izid, saj so med kandidatoma za župana Alešem Bržanom in Borisom Popovičem odločile glasovnice, ki so prispele po pošti. Do včeraj je prispelo 44 pošiljk, dve sta prispeli še danes dopoldan. Skupaj jih je torej 46. Ena glasovnica je bila neveljavna. 25 Glasov je bilo za Borisa Popoviča, 20 pa za Aleša Bržana. Skupaj je torej Aleš Bržan prejel 7 glasov več od njegovega protikandidata.

Aleš Bržan se je že odzval in se zahvalil volivkam in volivce: "Zgodba je za nas zaključena, gremo naprej." Odgoovril je tudi na nekaj vprašanj novinarjev, ki jih je zanimalo, ali bo katerega od projektov, ki so že v teku, postavil pod vprašaj. Velikih zamenjav v občinski upravi zaenkrat ne načrtuje, kdor je pripravljen delati naprej, lahko ostane, več pa bo prostora za svobodno izražanje mnenj. Kaj pa vodstveni kadri v občinskih zavodih? "Nekateri vodstveni kadri so nastavljeni povsem politično in nimajo potrebnih znanj. Tu bomo stvari spremenili."

Sibnoči je bil v prednosti Aleš Bržan, ki je prejel 12 glasov več od dosedanjega župana Borisa Popoviča. Vodilni Aleš Bržan je do sedaj prejel 13.901 glas oziroma 50,02 odstotka glasov, Boris Popovič pa 13.889 glasov oziroma 49,98 odstotkov vseh glasov.

Čeprav je na volilno nedeljo sprva kazalo na zmago Bržana, ki je bil med objavo delnih neuradnih izidov vselej v prednosti pred Borisom Popovičem, pa se razlika znatno zmanjšala po preštetju glasovnic iz predčasnega glasovanja. Popovič je sicer že včeraj čestital Bržanu za zmago, ko se je pojavil podatek, da naj bi Bržan vodil za 70 glasov.

Volilna udeležba v drugem krogu županskih volitev v Kopru je bila 65,83-odstotna oziroma dobrih sedem odstotkov višja kot v prvem krogu.